日本に行きましょう~!


日本語の勉強
14/06/2011, 12:32 AM
Filed under: Forberedelse, Japansk

Her om dagen hadde jeg planlagt å skrive en hel del om det at jeg har sommerferie og masse tid til å jobbe med japansken, men den dagen var ikke wordpress ved min side. Den var rett og slett vrang, jeg ga til slutt opp. Men nå prøver jeg igjen, en smule mindre entusiaskisk, men.

Jeg har allerede skrevet tidligere om hvilke bøker jeg bruker når jeg prøver å lære meg selv japansk, og jeg har endelig kommet ganske godt igang med bøkene jeg fikk fra AFS Japan. Den eneste ulempen med de bøkene er at de er ment for at man skal spørre vertsfamilie eller andre japansktalende mennesker hvis man trenger hjelp. På grunn av dette er det ganske dårlig med forklaringer på starten av hvert kapittel.

Når det kommer til kanji, så har jeg i det siste blitt veldig ivrig med å lære meg dem. Jeg har gått fra å hate dem til å elske dem. nesten. Kanji er noe av det morsomste med å lære japansk syns jeg, nå. Jeg har lenge hatt såkalte kanji cards, men har aldri følt at jeg har fått noe ut av å bruke dem. Det endret seg da jeg fikk kanjiboken fra AFS Japan. Jeg bruker dem sammen, og det er mye lettere.

Det går også en del i japansk film og musikk om dagen (det har egentlig gått i japansk musikk de siste 3-4 årene da), og når jeg ser på film så dropper jeg tekst, bare for å vende meg til det. Det er da jeg  merker hvor lang vei jeg har å gå for å mestre det japanske språket. Og jeg aner ikke hvor mye jeg lærer på kun 6 måneder i landet. Det gjør så jeg får lyst til å jobbe enda mer denne sommeren.

Her har dere btw litt japsemusikk.

Au revoir mis amigosちゅ

Reklamer

14 kommentarer so far
Legg igjen en kommentar

jeg skal til Kina tenkte jeg på mitt andreår på vgs. synd deres musikk er ikke i nærheten av det den japanske musikker er. Mye mere futt i, og høres litt bedre ut også. >_>

Kommentar av Dan Michael

altså, den japanske høres bedre ut, ikke den kinesiske lol

Kommentar av Dan Michael

Jeg hadde en periode da jeg hørte på en del kinesisk musikk, og jeg må si meg enig, den er ikke akkurat på samme høyde som den japanske, f9z C:

Kommentar av Carina

fiiine carina!
// det er faktisk sånn.. helt enkelt. om vi begynner å snakke om bøker, om jeg lurer på om du liker det, spør jeg 本が好きですか?, og da svarer du はい、本は好きです。 da har vi begynt å tatt opp det temaet, da er det et kjent tema, et vi har snakket om før, og da bruker vi は. nå vet ikke jeg om du har forstått det, men jeg skreiv det bare. om du skulle lure likevel. du er mye flinkere til å øve enn meg. her er det litt annenhver dag.

Kommentar av birgitte

// ser for meg at om man skriver en artikkel i en avis, så er det første setningen som introduserer emnet hvor man bruker が. i hvilken som helst sammenheng. jeg aner ikke. jeg prøver meg frem, tenker jeg. fnis

Kommentar av birgitte

Kommer dere alle på samme skole eller? Carina, du skal til Tokyo sentrum elns? hva med de andre? samme by eller? :333

Kommentar av Dan Michael

Nei, jeg er den eneste av de norske som kom til Tokyo C: Birgitte over her for eksempel, hun havnet helt nord i Japan, og resten skal bo enten midt i landet eller sør i landet 8)

Kommentar av Carina

haha, heldig du var lol! Tokyo er da best. motebyen osv osv

Kommentar av Dan Michael

Ikkesant! haha. Kommer til å bli så fint( ̄∀ ̄)

Kommentar av Carina

^^ jaaa.

Kommentar av Dan Michael

OKEI CARINA! kan du bruke litt tid på meg, og fortelle meg hvordan betalingsprosessen er på AFS elns ? ^^

Kommentar av Dan Michael

Er en stund siden vi betalte nå, så det kan hende hukommelsen min er litt rusten da men 8) Husker jeg rett så måtte man betale en viss sum etter at man ble godkjent på programmet, for å bekrefte plassen. Etter det ble hele summen som utvekslingen koster, delt opp sånn at man betaler litt hver måned frem til avreise. Tror det var det, egentlig ( :

Kommentar av Carina

okaaaai c:

Kommentar av Dan Michael

takk takk ^^

Kommentar av Dan Michael
Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s%d bloggere like this: